Perspectief, VASF, juni 2022

PERSPECTIEF MAGAZINE VERENIGING AANDEELHOUDERS STADION FEIJENOORD N.V. 21 ROAD TO TIRANA FC LUZERN De volgende voorronde begon Feyenoord wederommet een uitwedstrijd, deze keer in Zwitserland tegen FC Luzern. Het was de eerste Europese wedstrijd van Gernot Trauner, waardoor er deze keer geen centrale middenvelder centraal achterin naast Marcos Senesi hoefde te spelen. Het verschil met de wedstrijden tegen FC Drita was groot. Zonder problemen kwam Feyenoord op een 0-2 voorsprong voor de rust dankzij wederom twee goals van Guus Til. In de tweede helft zat er geen comeback van de Zwitsers, waar oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann mocht invallen, in. Luis Sinisterra zorgde er vlak voor tijd voor dat de return in Rotterdam normaliter een formaliteit zou worden: 0-3. Ook in De Kuip kenden we geen enkel probleemmet de Zwitsers. Alireza Jahanbakhsh scoorde twee keer voor rust, gevolgd door de 3-0 na rust door Sinisterra. De comfortabele voorsprong gaf Arne Slot de mogelijkheid wat jonge spelers in te brengen. Zo maakten Lennard Hartjes en Antoni Milambo hun Europese debuut namens de Stadionclub. Hiermee schreef Milambo geschiedenis: hij mag zich de jongste speler ooit in een officieel duel van Feyenoord noemen. De middenvelder, zestien jaar en 131 dagen tijdens zijn invalbeurt, brak het clubrecord van GeorginioWijnaldum.