Perspectief, VASF, juni 2022

PERSPECTIEF MAGAZINE VERENIGING AANDEELHOUDERS STADION FEIJENOORD N.V. 34 OLYMPIQUE MARSEILLE Bij het horen van de naamOlympique Marseille gaan de gedachten al snel terug naar het seizoen 1999/2000. Toen Kees vanWonderen na acht minuten een rode kaart kreeg, maar Feyenoord in een van zijn beste wedstrijden in de laatste decennia alsnog met 3-0 zegevierde. Deze keer zou het geen 3-0 worden, maar het was wel weer een spektakel. Uiteraard was De Kuip stijf uitverkocht en al uren van te voren waren duizenden mensen aanwezig in en rondom het stadion. Je voelde voorafgaand aan de wedstrijd dat er iets bijzonders stond te gebeuren. De eerste helft was ronduit spectaculair. Het had wel 7-4 kunnen staan, maar in plaats van daarvan stond het 2-2. En dat hadden we vooral aan onszelf te wijten. We creëerden zo ontzettend veel kansen, met name via de zijkanten waar Nelson en Sinisterra steeds vrij opdoken achter de verdediging van Marseille. Na een geweldig begin met doelpunten van Dessers en Sinisterra kwamen de Fransen voor rust terug tot 2-2. Direct na rust strafte Dessers een te korte terugspeelbal van Marseille-verdediger Caleta-Car af: 3-2. De laatste 20 minuten waren voor Marseille, maar op basis van de hele wedstrijd was de 3-2 overwinning van Feyenoord zeker verdiend.