Previous Page  24-25 / 68 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 24-25 / 68 Next Page
Page Background

PERSPECTIEF MAGAZINE

VERENIGING AANDEELHOUDERS STADION FEIJENOORD N.V.

24

“Onze mediamensen Raymond Salomon en

Samuël Sanches zijn al die tijd rond en tijdens

een wedstrijd aanspreekbaar voor de gasten.

En dat geldt ook voor mij, als gastvrouw

probeer ik er te zijn voor de aanwezigen.”

die de ruimte in de gaten houdt en als het are

bewaakt tegen niet gewenste buitenstaanders,

loopt langs en maakt hier en daar een praatje. De

meeste schrijvende journalistenhangen aan een

sta tafeltje en kijken naar een van de schermen

waarop live-wedstrijden worden uitgezonden door

Fox. Laura Goedhart staat, al dan niet vergezeld

van een medewerker achter de witte balie. Op

de tafel staan schalen met roze en gevulde

koeken. Of broodjes belegd met ham, kaas of

kroket. Is het een late avondwedstrijd, dan

liggen de lekkernijen al vroeg in het hete vet.

,,Sinds enige tijd serveren we de broodjes

kroket vooraf omdat we ons voor kunnen

stellen dat wanneer je een lange reis achter

de rug hebt, een lekkere Hollandse kroket

wel smaakt’, gaat de gastvrouw verder. ,,Die

kroketten willen wat, haha. Er is zelfs een

tijd geweest dat deze bruine rakkers

erg populair waren en zelfs op de bon

gingen. Dan kreeg iedere journalist bij

binnenkomst een bonnetje waarmee

dan na afloop een broodje kroket kon

worden afgehaald. Tegenwoordig zien

we dat de mededeling ‘alleen voor de

pers’ al duidelijk genoeg is. Ik zorg altijd

voor een grote schaal meteen na afloop

van een wedstrijd en dan een tijdje later

voor nog een lading. Want de mensen die

langer op het veld staan of de cameramensen/

reporters van radio en televisie, die aan de andere

zijde zitten, willen natuurlijk ook graag iets te eten.

Bij binnenkomst kunnen de dames en heren ook

altijd thee of koffie of iets anders te drinken krijgen

en in de rust en direct na de wedstrijd staan de

bekers al klaar en kan men zelf kiezen. Dan gaat het

allemaal hartstikke vlot en kan iedereen daarna

meteen doen wat hij of zijn moet doen. Stukje

tikken, foto’s doorsturen, redactie bellen, allemaal

belangrijke taken die in de perszaal of perscafé

kunnen worden uitgevoerd. Anderen evalueren de

wedstrijd met elkaar in afwachting van de beide

trainers. En dan loopt het café leeg en zit vrijwel

iedereen in de perszaal.

MET MEDEWERKING VAN...

PERSPECTIEF MAGAZINE

VERENIGING AANDEELHOUDERS STADION FEIJENOORD N.V.

25

Onze mediamensen Raymond Salomon en Samuël

Sanches zijn al die tijd rond en tijdens een wedstrijd

aanspreekbaar voor de gasten. En dat geldt ook

voor mij, als gastvrouw probeer ik er te zijn voor de

aanwezigen. Met in het achterhoofd de stelregel:

,,Behandel de gasten zoals je zelf ook behandeld zou

willen worden.”

Het komt zelden voor dat ik er niet ben. Ik pas mijn

vakanties ook aan zodat het speelschema leidend is

in mijn programma. Tijdens de interlandweekends

nemen mijn manWim en ik vakantie of gaan we

er even lekker tussenuit. Mocht ik er onverhoopt

een keer niet zijn, dan missen de gasten me, is me

wel duidelijk geworden. De vervangers krijgen dan

constant de vraag waar ik ben, haha. Dat is natuurlijk

wel leuk, want dat betekent dat we met elkaar toch

een band hebben. Ik probeer ook altijd een praatje

te maken met de vaste gasten en de mensen die

nieuw zijn uit te leggen hoe wij werken. Dat hoort nu

eenmaal bij de taak van gastvrouw. Jezelf wegcijferen

voor de club is me op het lijf geschreven. Ik ben een

rasechte supporter en probeer als het even kan

ook af en toe te kijken. En boven mijn balie hangt

natuurlijk een scherm zodat binnen het duel ook kan

worden bekeken, inclusief de herhalingen. Soms zie

je dan direct of het hands is terwijl men dat op enkele

meters afstand in het stadion niet ziet. Dan komen

journalisten wel eens naar binnen en kijken gauw of

het een juiste beslissing van de scheidsrechter was.”

FEESTEN EN PARTIJEN

Het is 2 april 2016. De in Rotterdam geboren en

getogen Laura Goedhart stapt ook deze keer

vrolijk vanuit haar auto naar de uit staal en beton

opgetrokken voetbaltempel uit 1937. Eenmaal een

voet over de drempel van het perscafé zettend

wordt zij op ludieke wijze verrast door vele

medewerkers die achter ‘haar’ brede balie zich

hebben verstopt. Het is die dag tien jaar dat zij

officieel in dienst is als gastvrouw. ,,Ja, dat was echt

heel bijzonder. Dat de mensen van de club en het

stadion daar aan hadden gedacht, echt ongelooflijk

mooi. En al die warme woorden en blijken van

waardering, ik werd er enorm verlegen van. Ik had

helemaal nergens op gerekend maar het typeert wel

deze grote familie. Nadat ik twee jaar geleden uit de

reisbranche ben gestapt, kon ik doordeweeks ook in

de brasserie De Kuip terecht. De bezoekers kunnen

er terecht voor een lunch, iets van de kleine kaart of

gewoon wat te drinken. Maar er worden natuurlijk

ook feesten en partijen gegeven in het Maasgebouw

en er worden zelfs mensen opgebaard die als

laatste wens graag hadden gezien dat familieleden,

vrienden en kennissen in De Kuip afscheid van hen

komen nemen. Dat is vind ik best bijzonder. Maar

ook dan ben ik gastvrouw in de breedste zin des

woords. Vergezel de mensen dan van binnenkomst

tot het laatste afscheid. Eigenlijk is mijn taak te leuk

om te beschrijven, bij de leukste club van de wereld

in het mooiste stadion. Wie wil dat nu niet?”