Perspectief, VASF, juni 2022

PERSPECTIEF MAGAZINE VERENIGING AANDEELHOUDERS STADION FEIJENOORD N.V. 25 GROEPSFASE In de groepsfase werd Feyenoord gekoppeld aan de Israëlische kampioen Maccabi Haifa, de Tsjechische kampioen Slavia Praag en de Duitse subtopper Union Berlin. De eerste wedstrijd uit tegen Maccabi werd op een dinsdag gespeeld i.v.m. de Joodse feestdag Jom Kipoer. Er zouden geen doelpunten vallen op deze dinsdagmiddag en Feyenoord moest op het laatst nog hard werken voor het puntje. Na afloop gaf Arne Slot al aan dit helemaal niet zo’n slecht resultaat te vinden en de andere twee clubs hier ook niet zomaar zouden winnen. Tijdens deze wedstrijd maakte Cyriel Dessers als invaller zijn debuut namens Feyenoord. SLAVIA PRAAG De volgende wedstrijd, thuis tegen Slavia Praag, moest dan natuurlijk wel gewonnen worden. In de eerste helft speelde Feyenoord een van de beste helften in tijden. Het overrompelde de Tsjechische kampioen – die maar liefst 54 wedstrijden achter elkaar ongeslagen was in eigen land – voor rust en de 2-0 ruststand was dan ook niet meer dan verdiend na goals van Orkun Kökçü en Linssen. Na rust had Feyenoord het een stuk zwaarder, maar verder dan 2-1 kwam Slavia niet. ROAD TO TIRANA